Shovel Knight naar Nintendo Switch

De 2D side-scrolling platformgame Shovel Knight krijgt een release op Nintendo Switch en wordt aangeboden via een nieuw verkoopsysteem. Ditzelfde verkoopmodel gaat ook gehanteerd worden voor de versies die reeds uit zijn op PS4, Xbox One, en PC/Mac/Linux.

Deze lente zullen Shovel Knight en de verschillende DLC als standalone-titels verkocht worden. Dit betekent niet dat er opeens betaald moet worden voor anderszins gratis DLC, maar voor gebruikers die de games nog niet hebben wordt nu de keuze geboden om de DLC-pakketten los aan te schaffen. Dit moet het in de toekomst makkelijker maken om bepaalde onderdelen van het spel wel of juist niet te kopen.

Het nadeel van dit verkoopmodel is dat de prijs per pakket wel iets omhoog gaat na de lente, dus alle beschikbare DLC kun je het beste nu oppikken, nu het nog gratis is. Verder krijgt Shovel Knight op alle consoles en pc een co-opmodus. Deze modus wordt niet beschikbaar op de handhelds (3DS en PS Vita).

Shovel Knight is ondanks zijn gedateerde uiterlijk een absoluut pareltje voor liefhebbers van old-school platformers. Hier kun je onze review van de game teruglezen.