Bertens eenvoudig naar kwartfinale Hobart

Tennisster Kiki Bertens heeft zich soepeltjes geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi in Hobart. De als eerste geplaatste Nederlandse was in de tweede ronde met 6-1 en 6-4 te sterk voor de Kazachse Galina Voskoboeva (WTA-310).

Bertens (WTA-22) haalde snel de eerste set binnen, maar verloor haar service via een break aan het begin van het tweede bedrijf. Het was de enige keer dat Voskoboeva tegen kon stribbelen, want de Nederlandse gaf de Kazachse geen kans meer.

Bertens: "Aan het begin van het seizoen heb ik altijd wat wedstrijden nodig om weer in mijn ritme te komen. Het was genoeg vandaag. Galina hielp me in het begin van de wedstrijd door veel fouten te maken, maar daarna herpakte ze zich. Gelukkig kon ik de wedstrijd in twee sets beslissen."

De volgende tegenstandster van Bertens is de Belgische Eline Mertens (WTA-127) die in een schandalige wedstrijd won van Sachia Vickery (WTA-135). Beide speelsters wilden per se meedoen aan de kwalificaties voor de Australian Open. Deze wedstrijden beginnen morgen en de verliezer van de wedstrijd zou deel kunnen nemen, de winnares niet.

Dit zorgde ervoor dat beide speelsters na de eerste game de fysiotherapeut op de baan riepen. Het duo wilde de handdoek werpen en Vickery was enkele seconden sneller dan haar Belgische opponente. Dit betekende dat de Amerikaanse naar Melbourne af kon reizen en Mertens het in de volgende ronde op moet nemen tegen Bertens. Een WTA-officel heeft het voorval opgemerkt en mogelijk krijgt deze wedstrijd voor de speelsters nog een staartje.