Kamiya reageert op annulering Scalebound

Eergisteren kwam het spijtige nieuws naar buiten dat de actie-RPG Scalebound voor Xbox One en Windows van de baan is. De verklaring van Microsoft was nogal karig, maar Scalebound-peetvader en oprichter van PlatinumGames Hideki Kamiya heeft nu zelf gereageerd op de intrekking van Scalebound. Ook reageert hij op geruchten dat het met zijn gezondheid te maken zou hebben.

"Het spijt me heel erg voor de mensen die zich verheugd hadden op dit spel, dat we het jaar moeten beginnen met zulk slecht nieuws. Het enige wat ik kan doen is beloven dat we ondanks deze tegenslag blijven werken aan kwalitatieve, vermakelijke games", vertelt Kamiya op Twitter. Over het gerucht dat het te maken zou hebben met zijn geestelijke gesteldheid was hij duidelijk: "Ik? Tijd vrijnemen voor mijn mentale gezondheid? Echt niet!"

De hooggewaardeerde gameontwikkelaar slingerde nog enkele soortgelijke Tweets de wereld in om duidelijk te maken dat hij er zelf ook ontzettend van baalt en dat hij zijn fans niet nog eens teleur zal stellen.

Het wegvallen van het veelbelovende Scalebound levert een flinke deuk op in de exclusive-lineup van Microsoft. De softwaregigant wist bij de aankondiging van het jammerlijke nieuws afgelopen maandag nog wel een aantal titels te noemen waar gamers desondanks naar uit kunnen kijken dit jaar, namelijk Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2 en Sea of Thieves.