'Overval op Kim Kardashian was inside job'

De Franse politie vermoedt dat de roofoverval op Kim Kardashian in oktober 2016 in haar appartement in Parijs, mogelijk een inside job was. De politie arresteerde maandag 17 verdachten onder wie de chauffeur van Kardashian. Dat meldt Us Weekly.

De chauffeur in kwestie werkt voor het bedrijf dat de limousine van de Kardashians regelt wanneer ze in Parijs verblijven, zo weet de Franse krant Le Monde. Volgens het dagblad was de chauffeur de laatste persoon die Kim Kardashian heeft rondgereden en gezien voor de bewuste roofoverval in haar appartement plaatsvond. Kardashian werd door vijf gewapende mannen vastgebonden en er werd voor tien miljoen dollar aan sieraden buitgemaakt, waaronder haar diamanten trouwring die ze van Kanye West kreeg.

De politie wil weten of de chauffeur informatie aan de dieven heeft doorgespeeld. Onder de 17 opgepakte verdachten bevinden zich ook de vijf gewapende mannen. Zij zijn opgespoord met behulp van DNA materiaal dat werd gevonden op een aantal juwelen die de dieven lieten vallen tijdens hun vlucht en op de ducttape waarmee ze de mond van Kardashian afplakten. De tv-ster heeft volgens een ingewijde de Franse politie geholpen met het vaststellen van de identiteit van de verdachten.

Drie van de verdachten zijn vrouw en een is een 72-jarige man die bekend is bij de politie als Pierre B. en van wie men vermoedt dat hij een van de organisatoren van de roofoverval is. Twee van de verdachten zijn gezien in Antwerpen waar ze waarschijnlijk de juwelen hebben verborgen of verkocht.

Tevreden
De Franse advocaat van Kardashian, Jean Veil, vertelde aan de Franse televisiezender France 2 dat zijn cliënte 'zeer blij en zeer tevreden is en tot op zekere hoogte gerustgesteld door het werk van de Franse politie'.

De 17 verdachten kunnen onder het Franse recht 96 uur worden vastgehouden terwijl het onderzoek loopt. De verwachting is dat de politie huiszoekingen uitvoert en bewijsmateriaal verzamelt. Een bron dicht bij het onderzoek laat weten dat de politie 'maandenlang surveillance' heeft uitgevoerd.

De arrestaties volgen een dag nadat Kim Kardashian voor het eerst op televisie haar verhaal vertelt over de roofoverval in een trailer van het nieuwe seizoen van Keeping Up With The Kardashians. "Ik dacht dat ze me in de rug zouden schieten", zei Kardashian geëmotioneerd.

'Overval op Kim Kardashian was inside job'
'Overval op Kim Kardashian was inside job' (Foto: BuzzE)