Arsenal voorkomt replay in FA Cup dankzij late goal Giroud

Arsenal heeft in extremis een replay-duel met Preston North End in de FA Cup weten te voorkomen. Olivier Giroud bezorgde de Londenaren de 1-2 overwinning in de slotfase. The Gunners begonnen slordig aan de wedstrijd op bezoek bij de Championship-club. De thuisploeg zette de manschappen van Arsène Wenger vroeg vast, en smeten met hun krachten in de beginfase.

De gastheren zagen alle inspanningen vroeg beloond worden. In de zevende minuut vond Jordan Hugill na een loopactie met wat geluk Callum Robinson, die vervolgens het leder achter reservedoelman David Ospina werkte: 1-0.

In de 24e minuut was het Hugill zelf die een niet te missen kans had op de tweede goal. De spits hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen, maar miste wonderbaarlijk genoeg. Namens Arsenal had Olivier Giroud tien minuten later een grote kans op de gelijkmaker. Een prachtige actie van Alex Iwobi, werd besloten met een steekbal op de Fransman, die de kans miste.

Toch zou Preston het hoofd langzaam moeten buigen voor de Londense equipe na de rust. Iwobi was opnieuw architect bij de mogelijkheid die werd gecreëerd in de 46e minuut, waarna Aaron Ramsey de bal binnenschoot: 1-1.

Lang bleef de thuisclub standhouden, en het leek erop dat een replay in Emirates Stadium onvermijdelijk was. Giroud besliste na een een-tweetje met Lucas Pérez alsnog anders. Het betekende zijn vierde goal in zes duels.

De beslissende treffer van Giroud. (Bron: Twitter)