Long War-mod voor XCOM 2 in de maak

Long War, een van de bekendste mods voor XCOM: Enemy Unknown, krijgt een vervolg in XCOM 2. Dat heeft de site van XCOM zojuist aangekondigd. De mod zal opnieuw ontwikkeld worden door Long War Studios, die hun bedrijf nu omgedoopt hebben tot Pavonis Interactive.

Long War goldt als een must-have voor iedereen die geïntresseerd was in mods voor XCOM: Enemy Unknown. De mod breidde het aantal classes voor soldaten uit van 5 naar 8 (16 met Enemy Within), nieuwe perks, meer onderzoeksmogelijkheden en wapens. Ook werd de game een stuk moeilijker gemaakt doordat de aliens een veel actievere rol namen door zelf ook te onderzoeken en bases op te zetten.

Long War werd geprezen door critici en door ontwikkelaar Firaxis, die hebben laten doorschemeren dat Long War een van de doorslaggevende redenen was om modding toe te voegen aan XCOM 2. Vanaf de release van XCOM 2 heeft Pavonis Interactive nauw samengewerkt met Firaxis en hebben een aantal mods toegevoegd die gelijk beschikbaar waren vanaf release. Meer dan een aankondiging hebben we nog niet, maar Firaxis heeft beloofd binnenkort meer informatie te geven.

XCOM 2 was exclusief voor pc, maar is nu ook verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.