Stinkende vondst bij café in Den Helder

Redney Broerse uit Den Helder deed voor het café van zijn schoonmoeder een vondst waar een luchtje aan zit. Er stond een emmer vol poep voor de deur. Redney heeft direct de politie gewaarschuwd en die schakelde de brandweer weer in. Die constateerde dat er 30 liter mensenpoep in de emmer zat. De brandweer zette de straat af om de onwelriekende vondst op te ruimen.

De stank was onbeschrijflijk. "Alsof je alles wat uit je lichaam komt, kots, schijt, urine, mengt met lijklucht", aldus de onfortuinlijke vinder. "Ze hebben moeten sjouwen of iemand heeft het achter op de fiets gehad. Ze zijn onderweg geweest met een emmertje poep. Zij hebben er meer moeite voor gedaan dan wij. Wij hebben de emmer niet aangeraakt."

De daders zijn wel opgenomen door een camera in het café. Het beeldmateriaal, ongeveer 24 uur, moet alleen nog even doorgenomen worden. "We hebben nog niet alles bekeken, maar we hebben een vermoeden dat ze er op moeten staan, dat moet haast wel," vertelt Redney.

Hij heeft wel een vermoeden in welke hoek de daders gezocht moeten worden. Het café loopt goed en dus gaat hij er vanuit dat er jaloerse concurrenten achter zitten. "Ze heeft een succesvol café, we denken dat het iemand is met jaloezie".  Zodra de beelden van de dader gevonden zijn, gaan ze naar de politie.