Kluivert jr. heeft doel bij Ajax: "Meer scoren dan mijn vader"

Justin Kluivert verblijft momenteel met de A-selectie van Ajax op het trainingskamp in Portugal. De jongeling heeft zichzelf duidelijke doelen gesteld.

Kluivert debuteerde dit seizoen in het profvoetbal bij Jong Ajax, maar wellicht kan hij in de tweede seizoenshelft ook debuteren in de hoofdmacht. Peter Bosz nam hem in elk geval mee met de selectie voor het trainingskamp in Albufeira in Portugal.

De vergelijkingen met zijn vader Patrick, voorheen succesvol aanvaller bij Ajax, zijn natuurlijk snel gemaakt. De momenteel 17-jarige aanvaller weet echter dat hij nog een aardige weg te gaan heeft. "Mijn vader maakte op zijn achttiende al de winnende treffer in de Champions League-finale, dus dat is wel een ander niveau. Maar wie weet, wie weet. Ik heb nog een jaar…", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Waar veel jonge talenten al vroeg de stap naar het buitenland maken, is Justin Kluivert daar nog niet mee bezig. "Ik wil sowieso het eerste halen, want Ajax is mijn club", benadrukt hij. "Dan wil ik een aantal jaren de beste zijn, een paar keer meer scoren dan mijn vader en dan eventueel pas weg."

Tot nu toe speelde Kluivert jr. vijf wedstrijden namens Jong Ajax in de Jupiler League, waarin hij tweemaal het net vond, en gaf hij twee assists. Zijn vader speelde honderd duels in de hoofdmacht van de Amsterdammers en scoorde daarin 52 keer.