Leslie Jones is weer eens boos

Ghostbusters-actrice Leslie Jones beschuldigt een uitgever ervan haat te verspreiden. Ze reageerde maandag op de aankondiging dat journalist Milo Yiannopoulos tonnen krijgt om een boek te schrijven. De journalist wordt door SJW's (Social Justice Warriors) gezien als de aanstichter van de haattweets waarvan Leslie deze zomer er enkelen ontving op Twitter.

In juli noemde Yiannopoulos de nieuwe Ghostbustersfilm "a movie to help lonely middle-aged women feel better about being left on the shelf." Na de release van de film twitterde Yiannopoulos nog drie keer over Jones. "Ghostbusters is doing so badly they've deployed [Leslie Jones] to play the victim on Twitter", beschreef haar reactie op hem als "Barely literate" en noemde haar "black dude". Hij werd om die reden in juli permanent verwijderd van het sociale medium.

Na een storm van kritiek van onder meer komiek en SJW Sarah Silverman, bracht uitgeverij Simon & Schuster maandag een verklaring uit over het contract met Yiannopoulos, een redacteur van de rechtse nieuwswebsite Breitbart. Het bedrijf gaf daarin aan te werken met schrijvers met verschillende en vaak controversiële opvattingen, om zo een breed publiek te trekken. Ook zei het haatdragende taal en discriminatie te verwerpen.

Leslie reageerde daarop via Twitter. "Ja, maar jullie helpen ze wel hun haat naar nog meer mensen te verspreiden". Vlak daarna twitterde ze: "Ik ben domme mensen zo zat. Maar ik kan niets zeggen want dan ben ik weer de bitch."

Aan zelfkennis heeft Jones in ieder geval geen gebrek.

Leslie Jones boos over boekdeal pester
Leslie Jones boos over boekdeal pester (Foto: BuzzE)