FOK! Wat een weer: Bewolkt

Van harte welkom! De eerste verrassingen van het nieuwe jaar zijn een feit. In het oosten en zuiden viel plaatselijk 4 cm sneeuw en ontwaakte men gisteren in een witte wereld. Op andere plekken in het binnenland was het door ijzel of opvriezing lokaal spekglad. Dit kwam door een front dat van noordwest naar zuidoost over het land trok. Echter, de koude lucht gaf zich niet zomaar gewonnen en dat leverde dus deze taferelen op.

Gisteren bleef het in Limburg mistig bij maxima rond 0 graden. Elders in het land waren er enkele opklaringen. Er vielen hier en daar ook enkele buien met op een paar plaatsen ook wat hagel. Vannacht klaarde het zeker in het binnenland verder op en zakte het kwik tot rond of iets onder het vriespunt. Daardoor bleef de kans op gladheid bestaan. Langs de kust en op de Wadden bleef het zachter.

Vandaag hebben we dan een overwegend bewolkte dag voor de boeg. Zo af en toe valt er wat regen of motregen. In ieder geval, het wordt weer een somber boeltje. De temperaturen stijgen ook in het zuiden tot boven het vriespunt. Het wordt daar een graad of 4. In het noordwesten kan het 7 of 8 graden worden. De wind speelt daar ook een rol en komt uit een westelijke richting. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig. Langs de kust en in het Waddengebied krachtig, en later mogelijk zelfs hard.

Komende dagen blijft het licht wisselvallig.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:48
Zon onder: 16:35
Zonkracht: 1 / 1
 Zon in Limburg (Foto: Luuntje)
Een prachtige zonsondergang in Limburg gezien door Luuntje. (foto: Luuntje)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1833 Groot Brittannie neemt de controle over de Falklandeilanden.
1919 Ernest Rutherford slaagt er in om een atoom te splitsen.
1977 Oprichting van Apple Inc.
1999 De NASA lanceert op Cape Canaveral de Mars Polar Lander die op Mars op zoek moet gaan naar water. (ijs)
2014 De Amerikaanse zanger en muzikant Phil Everly overlijdt.