'Bottas brengt geheim bezoek aan Mercedes-fabriek'

De Finse Formule 1-coureur Valtteri Bottas zou vlak voor Kerst in het geheim een bezoek hebben gebracht aan de fabriek van het team van Mercedes. Motorsport zegt dat niet bevestigde bronnen dat hebben gemeld. Bottas lijkt de alsmaar grotere favoriet om het stoeltje van wereldkampioen Nico Rosberg bij Mercedes over te nemen, nadat de Duitser zijn afscheid eerder deze maand aankondigde.

Volgens de bronnen bracht Bottas een bezoekje aan de fabriek in Brackley, waarbij hij onder meer de cockpit van de auto voor 2017 uitgeprobeerd zou hebben. Ook zou hij al de nodige technische voorbereidingen hebben getroffen met de engineers waar hij volgend jaar mogelijk mee gaat werken. Of hij ook een contract getekend heeft is nog niet duidelijk, maar het lijkt een volgende grote stap voor Bottas richting het topteam.

Mercedes zelf is al een tijdje stil over de toekomstplannen, maar in de eerste weken van het nieuwe jaar wordt een aankondiging verwacht. Dat kan mogelijk zelfs al volgende week gebeuren. Williams wilde Bottas alleen laten gaan als ze een vervanger met ervaring zouden kunnen vinden, wat naar alle waarschijnlijkheid Felipe Massa gaat worden. De Braziliaan komt dan na een pensioen van een paar weken weer terug bij de renstal waar hij zijn loopbaan 'afsloot'. Pascal Wehrlein zal vermoedelijk bij Sauber gestald gaan worden door Mercedes, bij wie de jonge Duitser in het opleidingsprogramma zit.