Van Gerwen: "Nu nog een negendarter"

Voor Michael van Gerwen verloopt het wereldkampioenschap darts van de PDC voorlopig op rolletjes. Vrijdagavond plaatste hij zich voor de halve finales na een duidelijke 5-1 zege op de Noord-Ier Daryl Gurney. 

Van Gerwen gooide in de partij twee keer de maximale finish van 170 uit, wat hij dit toernooi nu al drie keer gedaan heeft. "Nu wil ik nog een negendarter gooien", sprak de Nederlander, duidend op de 'perfecte' leg: 501 punten uitgooien met negen pijlen. Een paar keer mocht iemand dit toernooi al gooien voor de negendarter, maar niemand kwam voorbij de achtste pijl.

"Natuurlijk is de wereldtitel wel mijn hoofddoel. Ik heb nog niks te vieren nu, maar ik ben wel weer een stap dichter bij het uiteindelijke doel", aldus Van Gerwen. "Het WK is altijd iets speciaals, als ik naar het podium loop staat het kippenvel op mijn armen." De nummer één van de wereld won dit jaar bijna alles wat er te winnen viel en hoopt dat nu te bekronen met zijn tweede wereldtitel, nadat hij in 2014 al eens de beste was.

Gary Anderson won de afgelopen twee jaar. De Schot speelt de halve finale tegen landgenoot Peter Wright, Van Gerwen staat op Nieuwjaarsdag tegenover Raymond van Barneveld.