Ziyech: "Topclub uit topcompetitie is mijn doel"

Hakim Ziyech is niet van plan om lang voor Ajax te spelen. De zomeraanwinst wil zo snel mogelijk de overstap maken naar een topcompetitie.

De aanvallende middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van FC Twente naar Ajax. Ziyech heeft het naar zijn zin bij de club uit Amsterdam, maar verwacht niet lang voor de ploeg uit te komen. De creatieveling ziet Ajax als een opstap naar het buitenland.

"Als ik mijn vijfjarige contract uitdien bij Ajax heb ik het niet goed gedaan", vertelde Ziyech in gesprek met de Volkskrant. "Een topclub uit een topcompetitie is mijn doel. Daarom heb ik voor Ajax gekozen. Zo kom ik daar makkelijker binnen."

Daarnaast hoopt Ziyech zich de komende jaren te blijven ontwikkelen en ooit net zo goed te worden als Mesut Özil. "Hij is echt mijn voorbeeld. Laatst scoorde hij met zijn hoofd en dan wil ik dat ook. Hij heeft dat nonchalante. Hij doet iets geniaals, maar het lijkt alsof het hem geen moeite kost. Hij is van een heel andere kwaliteit dan ik ben", aldus Ziyech.