Taylor: "Het wordt een grote wedstrijd"

Phil Taylor kijkt uit naar zijn kwartfinalewedstrijd tegen Raymond van Barneveld op het WK darts, de Engelsman verwacht een grootse wedstrijd vanavond.

"De mensen die een kaartje hebben, mogen zich gelukkig prijzen. Barney zal veel support krijgen, maar ik ook. Het wordt een grote wedstrijd, ik denk voor de mensen zelfs nog groter dan als Michael van Gerwen en Gary Anderson tegen elkaar spelen. Ik zie het ook zo. Daarom ben ik niet bang dat ik me hier niet voor kan opladen", zo lezen we op de site van AD Sportwereld.

Taylor is onder de indruk van het niveau wat Van Barneveld dit WK laat zien. Vooral de vorige ronde tegen Adrian Lewis imponeerde recordkampioen. "Die partij heb ik bijna helemaal gekeken en Barney was enorm gefocust. Zo heb ik hem het hele jaar nog niet gezien! Hij straalt uit dat hij gelooft in het winnen van nog een wereldtitel." Tijdens een demonstratiepartij onlangs zag de Engelsman al dat de Nederlander in vorm is. "Toen stond hij on-ge-loof-lijk goed te gooien, ik geloof wel 127 gemiddeld ofzo. En enorm veel 180's. Dat was echt bijzonder."

Ondanks de vorm van de Hagenaar ziet Taylor genoeg kansen om te winnen. "Ik heb fantastische statistieken tegen Raymond. Waarom? Omdat ik weet wat hij kan en op welke momenten. Die kans wil ik hem niet geven." Wel noemt hij zich tegenover AD Sportwereld 'de mentale underdog' tegenover Van Barneveld.

Taylor: "Het wordt een grote wedstrijd" (Pro Shots / Action Images)
Taylor: "Het wordt een grote wedstrijd" (Pro Shots / Action Images)