Federer wil nog jaren door

Tennisser Roger Federer is nog zeker niet van plan zijn racket aan de wilgen te hangen. De Zwitser maakt komende week zijn rentree na een knieblessure en wil nog wel een paar jaar door blijven spelen.

"Ik ben heel positief. Ik heb me zes weken teruggetrokken zodat ik echt kan herstellen om weer een paar jaar door te kunnen gaan, niet nog zes maanden of zoiets", aldus de 35-jarige Federer, die aan de lange termijn zegt te denken. 

Federer doet vanaf maandag mee aan de Hopman Cup in het Australische Perth, een gemengd landentoernooi. De veelvoudig grandslamwinnaar speelt daar samen met Belinda Bencic. Over een kleine drie weken begint de Australian Open al, waar Federer zijn achttiende grandslamtitel wil winnen. Sinds Wimbledon 2012 staat hij wat dat betreft al droog.

"Titels pakken is zo mooi om te doen, mijn ranking kan me wat minder schelen", zegt Federer, die inmiddels zestiende staat op de wereldranglijst. "Als ik gezond en fit blijf kan ik nog voor flink wat schade bij de rest zorgen", klonk het strijdlustig.