Van Gerwen: "Ik kan beter, dat weet iedereen"

Darter Michael van Gerwen plaatste zich donderdagavond overtuigend voor de kwartfinales van het WK in Londen. De Nederlandse nummer één van de wereld schakelde Darren Webster met 4-1 uit en gooide gemiddeld ruim 104 punten per beurt. 

Toch was Mighty Mike niet helemaal tevreden. "Ik heb mezelf af en toe in de steek gelaten, met de gemiste dubbels vooral ook", sprak hij tegen RTL 7. "Iedereen weet dat ik sowieso beter kan en ik doe mijn stinkende best om dat ook te doen."

Van Gerwen kakte een beetje in in de vierde set, waar een sterk gooiende Webster uitstekend van profiteerde. "Maar als je 3-0 voor staat kun je wel iets missen zonder grote problemen, die ruimte heb je dan. Het was toch knap wat ik daarna liet zien", klonk het zelfverzekerd. 

Webster gooide zeker niet zo goed als in de wedstrijd tegen Simon Whitlock, maar toch gooide hij uitstekend. "Mensen geven inmiddels tweehonderd procent tegen mij, dat weet ik, maar dat maakt niet uit. Alleen wereldkampioen worden telt voor mij en daar ben ik een stapje dichter bij gekomen."

Van Gerwen gooit vrijdagavond in de kwartfinale tegen Daryl Gurney om een plek bij de laatste vier.