WK darts: Klaasen geeft kansen weg en verliest

Jelle Klaasen heeft zich niet geplaatst voor de kwartfinales van het WK van de PDC. In het Londense Alexandra Palace ging de halvefinalist van vorig jaar in de achtste finales onderuit tegen de Engelsman Dave Chisnall.

Klaasen begon prima, maar zag Chisnall de eerste set toch met 3-1 naar zich toe slepen. Vervolgens werden toplegs afgewisseld met 'puddingdarts', waardoor de Nederlander ook de tweede set af moest geven. In set drie mocht hij gooien voor een negendarter, maar dat lukte niet. Wel pakte hij de leg en dankzij een prachtige 140-finish greep The Cobra ook de set: 2-1. 

Chisnall kende in set vier dan weer weinig moeite met de Nederlander en ging met een 3-1 voorsprong de pauze in. Hij gooide een tiendarter en leek de wedstrijd af te gaan maken, maar Chizzy kon niet tegen de druk en gaf Klaasen kansen om terug te komen. Met een 180 op een perfect moment zette de Nederlander dubbel 20 op het bord, die hij in één keer gooide om op 3-2 in sets te komen. Klaasen kwam op 2-0 in de volgende set, maar gaf het volledig uit handen door allerhande afzwaaiers in de triple 1 en triple 5. Nadat hij 140 niet nog een keer uit kon gooien maakte Chisnall het op dubbel 12 dan toch af: 4-2.

 Dave Chisnall - Jelle Klaasen (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Jelle Klaasen (Bron: PDC)