Pinturault verslaat Hirscher op combinatie

Skiër Alexis Pinturault heeft in Santa Caterina de alpinecombinatie gewonnen. Die bestond dit keer niet uit een afdaling en een slalom, maar uit een super-G en een slalom. Vanwege te harde wind op het bovenste deel van de afdalingspiste moest de afdaling vervangen worden. 

Pinturault haalde 's ochtends op de super-G, zeker niet zijn specialiteit, gelijk uit door de snelste tijd neer te zetten. Dat werd kort daarna wel verbroken door Aleksander Aamodt Kilde, maar de Noorse snelheidsspecialist pakte nog geen seconde op Pinturault. Topslalommer Marcel Hirscher deed ook een duit in het zakje en was zelfs nog sneller dan zijn Franse rivaal.

Op de slalom kwamen de specialisten naar voren zetten: Luca Ärni schoof van plek dertig op naar plaats zeven, Erik Read ging van 29 naar zes. Justin Murisier had lange tijd de leiding, nadat de Zwitser zich van de zeventiende plek omhoog wist te werken. Hij kwam heel ver, maar uiteindelijk dook Pinturault onder zijn tijd door. Hirscher moest vervolgens genoegen nemen met plek twee, waarna Kilde zijn voorsprong uit handen gaf, maar wel knap het podium completeerde.