Van Gerwen en Klaasen jagen op kwartfinaleplek WK

Op het WK darts van de PDC wordt donderdag het gros van de derde ronde afgewerkt. Woensdagavond plaatsten Raymond van Barneveld en titelverdediger Gary Anderson zich al voor de kwartfinales, donderdag voegen zes spelers zich bij dat duo.

Wederom beginnen we om 14.00 uur met de middagsessie. Mark Webster, Lakesidekampioen van 2008, mag het daar op gaan nemen tegen een van de opkomende mannen: de Noord-Ier Daryl Gurney. Vervolgens is het wederom de beurt aan Jelle Klaasen, die dit keer de mondiale nummer zeven, Dave Chisnall, van het lijf moet zien te houden. Als dat lukt staat hij in de kwartfinale tegen Anderson, een herhaling van de halve finale van vorig jaar. James Wade sluit de middagsessie af: The Machine neemt het op tegen Michael Smith, het toptalent dat na een bijzonder slecht Premier League-debuut wat weggezakt is.

Om 20.00 uur begint de avondsessie, op papier wat minder spannend, maar dat zeg natuurlijk niet alles. We beginnen met een contrast: Ian White, volgens velen een van de saaiste spelers, neemt het op tegen Snakebite, Peter Wright - de man van de felle kleuren haar en kleding. Phil Taylor moet daarna een stuk beter spel laten zien om Kim Huybrechts van zich af te houden en zich te plaatsen voor de kwartfinale tegen Van Barneveld. In de slotwedstrijd komt Michael van Gerwen weer in actie. Na zijn briljante duel met Cristo Reyes krijgt hij nu een andere underdog in topvorm tegenover zich: Darren Webster. 

Uiteraard zijn alle wedstrijden weer live te zien op RTL7.