Shiffrin trotseert de sneeuw en wint opnieuw reuzenslalom

Skiester Mikaela Shiffrin heeft in het Oostenrijkse Semmering opnieuw de zege gepakt op de reuzenslalom. De Amerikaanse, dominant op de slalom, was dinsdag ook al de beste op de reuzenslalom. 

De wedstrijd werd gekenmerkt door flinke sneeuwval, wat in de eerste run echter nog niet tot grote verrassingen leidde. Shiffrin was de snelste, maar de verschillen waren erg klein. Viktoria Rebensburg gaf slechts 0,08 seconden toe, Tessa Worley stond op niet meer dan 0,10 seconden. Tien dames bleven binnen een seconde, iets wat tegenwoordig niet vaak meer gebeurt.

In de tweede run kwam de sneeuw nog veel harder naar beneden, waardoor het zicht ernstig beperkt werd. De Française Coralie Frasse Sombet profiteerde: zij mocht als eerste starten na de dertigste plek in run één en eindigde als elfde. Ook de Noorse Kristin Lysdahl maakte indruk: in pas haar tweede World Cup-wedstrijd veroverde ze de zeventiende stek.

Een andere Noorse deed eveneens van zich spreken. Ragnhild Mowinckel wist zich na een ijzersterke run op te werken van de tiende naar de vierde stek. Worley dook nipt onder haar tijd en zag Rebensburg vervolgens 0,03 seconden tekort komen. Shiffrin ging wederom op prachtige, stabiele wijze naar beneden en breidde haar voorsprong op Worley een klein beetje uit: de Amerikaanse won met 0,15 seconden verschil.