Russen trekken keutel in: "Toegeven doping uit context gehaald"

De directrice van het Russisch antidopingagentschap RUSADA gaf in een dinsdag door de New York Times gepubliceerd interview toe dat er in Rusland sprake is geweest van doping. Niet georganiseerd door de staat, maar wel een 'institutionele samenzwering', zo vertelde Anna Antseliovich. 

Daar blijkt nu echter toch niks van waar. De woorden van Antseliovich zijn verdraaid, zo beweert RUSADA woensdag in een officiële verklaring. "RUSADA wil via deze weg duidelijk maken dat de woorden van Antseliovich verdraaid zijn en uit hun context zijn gehaald", luidt het statement. 

"Antseliovich vertelde louter dat in het McLaren-rapport, gepubliceerd op 9 december, niet gesproken werd van een door de staat gesponsord dopingprogramma, maar van een 'institutionele samenzwering'. De journaliste waar onze directrice mee sprak, Rebecca Ruiz, heeft die woorden uit hun context getrokken en gedaan alsof Antseliovich zo toegaf dat van een dergelijke samenzwering sprake was. Buiten dit alles heeft RUSADA de autoriteit helemaal niet om iets over deze zaak te bevestigen of ontkennen. Dat is de taak van het onderzoekscomité van de Russische overheid", besluit men.