Kvyat draaide alles om in de zomerstop

Daniil Kvyat heeft een rumoerig jaar achter de rug in de Formule 1. De Rus begon het seizoen bij Red Bull, stond in China op het podium, maar werd na vier races vervangen door Max Verstappen. Kvyat werd teruggezet naar het opleidingsteam, Toro Rosso.

Vooral in het begin ging het niet lekker met de ogenschijnlijk mentaal gebroken Kvyat, maar na de zomerstop ging het beter. "Er is in die zomerstop heel veel veranderd", zegt Kvyat. "Ik heb een goede rustperiode genomen en voor mijzelf bepaald dat ik alles zou gaan geven, zodat ik nergens spijt van zou krijgen."

"Voor de zomerstop kwam ik naar het circuit, reed ik m'n rondjes en was dat het. Daarna kwam ik terug met 120 procent toewijding en werkte ik keihard om alles eruit te halen. Vanaf dat moment ging het dan ook een stuk beter. Misschien waren de resultaten niet altijd denderend, maar ik werkte er weer hard voor en dat was voldoende."

De toekomst was voor Kvyat geruime tijd onzeker: dat hij 'degradeerde' naar Toro Rosso hielp niet bepaald mee, terwijl Red Bull-junior Pierre Gasly de GP2-titel pakte en dus kans leek te hebben op een stoeltje in de Formule 1. Toch zit Kvyat volgend jaar weer 'gewoon' naast Carlos Sainz bij Toro Rosso. "Het is wel een opluchting om te weten waar je volgend jaar gaat rijden. Ik ben blij dat ik hier blijf, we kennen elkaar goed. Ik moet gewoon hard blijven werken."