Wenger: "Karsdorp is zeker een goede speler"

Rick Karsdorp zou onder meer in beeld zijn bij Arsenal. Manager Arsène Wenger kent de back van Feyenoord en vindt hem 'zeker een goede speler'.

Na het duel met West Bromwich Albion (1-0 winst) kreeg Wenger voor de camera van Ziggo Sport de vraag of Karsdorp werkelijk op zijn verlanglijstje staat. "Nee, we zijn op het moment niet op zoek naar een verdediger", antwoordde Wenger. "Dus je informatie klopt niet helemaal."

"Of ik hem ken? Ja, hij is zeker een goede speler, maar we zijn nu gefocust op het winnen van de volgende wedstrijd", wilde de Franse coach er niet meer over kwijt. Wenger genoot op 'Boxing Day' erg van de goal van Olivier Giroud, die in de 86ste minuut voor het verschil zorgde.

"Ik genoot er erg van, vooral omdat we twee nederlagen achter de rug hebben", doelde Wenger op de verloren uitwedstrijden tegen Everton en Manchester City (beiden 2-1). "We waren daarvoor lange tijd ongeslagen, dus het was afwachten hoe we zouden reageren. Maar het was een verdiende overwinning."

De 21-jarige Karsdorp brak vorig seizoen definitief door bij Feyenoord en was goed voor tien assists. Dit seizoen staat de teller op drie en ook scoorde hij één goal. In oktober maakte Karsdorp zijn debuut bij het Nederlands elftal en op het moment wordt hij gezien als dé (toekomstige) rechtsback van Oranje.