Shiffrin na tig slalomzeges ook de beste op reuzenslalom

Skiester Mikaela Shiffrin heeft in het Oostenrijkse Semmering voor de tweede keer in haar carrière een World Cup-reuzenslalom gewonnen. De Amerikaanse domineert de slalom al een tijdje met ijzeren vuist en hoopt zo een serieuze gooi naar de algemene World Cup te doen. Na Sölden in 2014 is het de tweede reuzenslalomzege voor Shiffrin.

In de eerste run was de Amerikaanse al de snelste, maar met 0,27 seconden was het verschil met Manuela Mölgg niet heel groot. De Italiaanse had met Marta Bassino een landgenote vlak achter zich en toch baalde men in Italië: Federica Brignone haalde de finish niet en dé revelatie van het seizoen, Sofia Goggia, maakte terwijl ze razendsnel onderweg was vlak voor de finish een fout. Goggia miste een poort en lag eruit. 

In de tweede run werkte vooral Lara Gut zich ijzersterk naar voren. De Zwitserse stond zeventiende, maar eindigde door een fantastische tweede manche als vierde. Tessa Worley steeg van zes naar twee, waarna Maria Pietilä-Holmner haar vierde plek probeerde te verbeteren. De Zweedse ging echter hard onderuit en leek flink last van haar knie te hebben. Bassino viel terug naar plek vijf, Mölgg verzekerde zichzelf van plek drie. Voor de 33-jarige Italiaanse was dat een erg mooi moment, want op een week na zes jaar geleden pakte ze haar tiende en tot dinsdag laatste World Cup-podium. Shiffrin haalde in de slotrun hard uit en won met 0,78 seconden voorsprong op Worley.