Räikkönen: "Ferrari heeft dit jaar pijn geleden"

Ferrari heeft in het jaar van 2016 niet de resultaten behaald waar het team aanvankelijk op gehoopt had. Ferrari-coureur Kimi Räikkönen is ontevreden met het verloop van seizoen, maar dicht de renstal uit Maranello voor volgend jaar goede kansen toe.

Ferrari had zich vooraf ten doele gesteld mee te kunnen strijden om het kampioenschap. Het team zag echter toe hoe Mercedes de ene na de andere overwinning aan elkaar reeg, en moest zelfs Red Bull voor zich dulden in de strijd om het constructeurskampioenschap. Een bittere teleurstelling voor het Italiaanse team, dat dit seizoen zelfs geen enkele overwinning wist te boeken.

"We bleven hard werken en deden ons best, maar behaalden jammer genoeg niet de resultaten waar we op gehoopt hadden", stelt de Fin. "Er waren goede momenten, maar het eindresultaat komt niet in de buurt van wat we wilden. We kunnen hier absoluut niet tevreden mee zijn. We hebben als team pijn geleden."

Net als in 2014 wist Ferrari dit seizoen niet op de hoogste trede van het erepodium te staan. Een zeldzaam fenomeen wat de legendarische renstal enkele decennia niet meer was overkomen. Toch is Räikkönen optimistisch gestemd voor volgend jaar en verwacht dat zijn team weer vooraan het veld te vinden is: "We blijven leren en onszelf verbeteren, al laten de resultaten dat niet zien. We werken als een team erg nauw samen, dus ik hoop dat de wagen volgend seizoen competitief zal zijn."

Räikkönen: "Ferrari heeft geleden dit jaar" (ProShots/Action Images)
Räikkönen: "Ferrari heeft geleden dit jaar" (ProShots/Action Images)