FOK! Wat een weer: wisselvallig kerstweer

Goeiemorgen! 

Jullie hadden het vast al gemerkt, een witte kerst zit er dit jaar niet in. Gisteren was het bewolkt en veel te warm voor de tijd van het jaar. Hier (jawel, ook hier) en daar viel regen. De afgelopen nacht is het aardig opgeklaard, maar tegen de morgen kwam er vanuit het noordwesten weer regen opzetten. Die regen trekt vanmorgen richting het zuidoosten over het land. Daarna wordt het droog en kan de zon zich zelfs laten zien.

Vanavond trekken er enkele regenbuien over het noorden met op de wadden misschien zelfs onweer. De maximumtemperatuur wordt aan het eind van de ochtend bereikt en ligt zo rond de 10 graden. In de middag zakt het kwik naar maximaal 8 graden. De wind is eerst matig maar neemt aan het eind van de ochtend toe tot vrij krachtig, in het noorden zelfs tot krachtig en bij de noordwestkust en de Wadden naar hard tot stormachtig (7-8 Bft).

Vanaf morgen rustiger en droog weer, af en toe zon en in de nachten kans op mist. Het wordt wel behoorlijk kouder met in de nacht kans op lichte vorst.

Namens heel het weerteam van FOK! (Stephan, Monique en mezelf) wens ik jullie een enorm leuke 2e kerstdag. Ik lees er graag alles over op het forum.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:47
Zon onder: 16:34
Zonkracht: 1 / 1
 

Bij gebrek aan een leuke kerstfoto dan maar een leuke kerstvideo.
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1865 De percolator wordt uitgevonden door James Mason.
1898 Ontdekking van radium, door Marie Curie.
1952 De oorlogsmisdadigers Herbertus Bikker, Sander Borgers, Klaas Carel Faber, Jacob de Jonge, Willem van der Neut, Willem Polak en Antoine Touseul ontsnappen uit de Koepelgevangenis in Breda.
1963 Eerste Amerikaanse single van The Beatles, I Want to Hold Your Hand/I saw her standing there, wordt uitgebracht.
2004 Bij een zware zeebeving, gevolgd door tsunami's, komen in Zuidoost-Azië ruim 230.000 mensen om het leven. Landen als Indonesië, Sri Lanka, India en Thailand worden eveneens ernstig getroffen door de dit natuurlijke fenomeen die met een kracht van 9.1 op de schaal van Richter op de kusten vloog.