Mourinho: "Ligue 1 weer kijken waard zonder Zlatan"

De Ligue 1 is het kijken weer waard nu Zlatan Ibrahimovic er niet meer speelt. Dat stelt José Mourinho, die de Zweed naar Manchester United haalde.

Ibrahimovic stapte afgelopen zomer na vier jaar Parijs over naar Manchester United om onder zijn favoriete manager nog even de Premier League mee te pakken. "Ik denk dat de mensen in Frankrijk blij zijn dat hij weg is", zegt Mourinho tegen SFR Sport. "Nu heb je namelijk weer een competitie."

"Met hem was die competitie er niet. Het was Parijs, Parijs en nog eens Parijs. Landstitel, Coupe de la Ligue, Coupe de France, Supercup, ze wonnen alles. Nu is de Ligue 1 weer een competitie waar ik graag naar kijk. Ik ben geïnteresseerd. OGC Nice, Mario Balotelli, AS Monaco, mijn vriend Leonardo Jardim (trainer van Monaco) en Parijs. Ik kijk nu weer dus ze mogen hem dankbaar zijn dat hij vetrokken is", aldus Mourinho.

Ibrahimovic is ook in Engeland nog een ster. Hij maakte zestien officiële doelpunten voor United, waarvan elf in de Premier League. De stand op de ranglijst valt voor de Mancunians wel een beetje tegen: zesde, met dertien punten achterstand op Mourinho's oude werkgever en koploper Chelsea.