FOK! Wat een weer: Bewolkt en veel wind

Goeiemorgen!  Als eerste wil ik, ook namens mijn collega's, jullie een heel fijne kerst toewensen. Een witte kerst gaat het zeker niet worden. We doen het maar met wat we hebben. 

Het is over het algemeen bewolkt vandaag en hier en daar valt er wat lichte motregen. Actieve storingen weten ons echter niet te bereiken door de grote afstand van de depressie. De invloed is er dus wel, maar niet op grootschalige wijze. Het is uitermate zacht vandaag met 11 tot 13 graden. Deze zachte lucht wordt aangevoerd door een strakke zuidwestelijke stroming. Meestentijds staat er een kracht 5 tot 7 in vrijwel het hele land. Pas in de avond neemt de kans op regen toe.

Op 2e kerstdag trekt de regen dan weer weg naar het zuidoosten en dan klaart het van het westen uit op. Dan kan het in de middag best heel aardig weer zijn, want de wind neemt af en met een zonnetje erbij is het prima toeven. De temperaturen zakken iets en liggen rond de 8 graden.

Heel fijne kerst allemaal!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:51
Zon onder: 16:33
Zonkracht: 1 / 1
 

Kalmthoutse Heide (Foto: qltel)
Een foto uit het archief van qltel. Hij maakte deze foto op 13 januari 2014 op de Kalmthoutse Heide. ( foto qltel)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1847 Oprichting van het waterschap de Polder van Berlicum.
1932 Als eerste in de geschiedenis speelt de BBC een magnetische geluidsopname af in de studio.
1941 Hongkong geeft zich over aan Japan.
1954 De Schotse zangeres Annie Lennox wordt geboren.
2006 De Amerikaanse zanger James Brown overlijdt.