Comeback topskiester Veith eindelijk in zicht

De langverwachte comeback van topskiester Anna Veith, wellicht nog beter bekend onder haar meisjesnaam Anna Fenninger, lijkt er eindelijk aan te komen. De Oostenrijkse raakte in oktober vorig jaar zwaar geblesseerd en heeft sindsdien geen wedstrijd meer geskied. Dit seizoen zou ze weer van de partij zijn, maar Veith bleek niet op tijd fit.

De 27-jarige Oostenrijkse was voor haar blessure twee jaar op rij winnares van het World Cup-klassement. Komende week hoopt ze bij de wedstrijden in Semmering voor eigen publiek haar comeback te maken. Dinsdag staat daar de reuzenslalom op het programma die woensdag in Courchevel afgelast werd. Een dag later staat er opnieuw een reuzenslalom gepland, met op donderdag een slalom.

"Lichamelijk zit ik nog op zo'n zeventig procent, er ontbreekt nog veel", geeft Veith eerlijk toe. "Ik moet nog goed kijken of het zin heeft om op deze manier weer terug te komen. Mijn hoofd wil het zeker weten, maar dat kan je ook in de weg staan als je het te graag wil. Ik wil een rationele beslissing maken, geen emotionele."

Sinds vijf weken traint Veith weer in de sneeuw, op alsmaar moeilijker pistes. In Semmering stond ze deze week voor het eerst ook weer op een voor topwedstrijden geprepareerde, ijzige piste. "Dat was de eerste dag op zo'n ondergrond. Ik had geen idee of het goed zou gaan en ben halverwege de piste gestopt, maar het ging elke keer wat beter. Zo probeer ik langzaam weer het goede gevoel op te bouwen. De tijd op de piste in Semmering heeft me positief verrast, want lichamelijk ging het eigenlijk erg goed", klonk het hoopvol. 

Maandag beslist de Oostenrijkse of ze in Semmering dan eindelijk haar comeback gaat maken.