Van der Vaart 'thuis' in Denemarken

De sportieve wens van Rafael van der Vaart is tegen de verwachtingen in uitgekomen bij FC Midtjylland. De middenvelder voelt zich op zijn plek. Na dienstverbanden bij Ajax, Real Madrid, Tottenham Hotspur, Hamburger SV en Real Betis belandde Van der Vaart in Denemarken.

Daar maakte hij kennis met een heel andere voetbalcultuur. Dat had hij naar eigen zeggen ook wel een beetje nodig. Midtjylland doet structureel mee om Europees voetbal. "Dan weet je op voorhand: daar is een bepaald basisniveau aanwezig. En die verwachting is alleen maar uitgekomen", stelt Van der Vaart in gesprek met Voetbal International.

"Ik heb weer een eigen sporttas en neem na de wedstrijd keurig mijn voetbalschoentjes mee naar huis. De laatste keer dat ik dat heb gedaan was ik vijftien jaar, haha. Ik vind dat wel mooi, een beetje kneuterigheid. Hier vind je het ongedwongen gevoel waarmee we vroeger allemaal opgroeiden bij onze amateurclub."

Van der Vaart hoopt Midtjylland snel te helpen in de Deense competitie. "Weet je wat het is: tussen mijn laatste wedstrijd voor Betis en mijn eerste minuten voor Midtjylland liggen zeven maanden. Daar ondervind ik nog steeds de naweeën van. Volgend seizoen ben ik er vanaf de eerste dag bij en gaan we kampioen worden. Daarvan ben ik overtuigd, ik ga hier nog knallen."