Boullier: "McLaren had met andere motor kunnen winnen"

Als het Formule 1-team McLaren afgelopen jaar niet met de Honda-motor, maar met bijvoorbeeld een Mercedes rond had gereden had het team races kunnen winnen. Dit liet teambaas Eric Boullier aan Autosport weten.

Boullier: "De GPS-data waar we over beschikken, laat zien dat we races hadden kunnen winnen als we de beschikking hadden gehad over de beste motor van het veld." Verantwoordelijk voor het uitblijven van de zeges is dan ook de Honda-motor die flink verbeterd kan worden, waardoor ook het chassis hier onder te lijden heeft. "Het is namelijk allemaal aan elkaar verbonden. Als je niet over het vermogen beschikt, moet je er bijvoorbeeld ook aan denken dat je geen auto hebt met te veel luchtweerstand, want dan verlies je ook weer tijd. Het gaat dus om balans."

"Daarom werken we ook nauw samen met Honda om samen te bereiken wat we voor ogen hebben. Het gat is kleiner geworden. Maar om Mercedes bij te halen, is het niet genoeg simpelweg te kopiëren wat zij doen."

Boullier weet dat er tijd voor nodig is om Mercedes überhaubt te kunnen bijhalen. Als voorbeeld noemt hij de Renault-motor die ondanks alle verbeteringen zich nog niet kan meten met de top. Na een jarenlange samenwerking met Mercedes stapte McLaren voor 2015 over op Honda. Dat leverde in dat jaar 27 punten in het constructeurskampioenschap. Dit jaar waren dat er 76 en kon de bolide regelmatig meedoen om een plek in het derde deel van de kwalificatie.