WK darts: King naar huis na nederlaag tegen Smith

Op het WK darts van de PDC heeft Michael Smith de derde ronde bereikt. De Engelsman rekende in de tweede ronde af met landgenoot Mervyn King. Ian White schakelde even daarvoor Jonny Clayton uit.

Met name Smith speelde een aparte partij. Hij stond als een malle 180'ers in het bord te gooien, maar wisselde die af met waardeloze scores. Bully Boy kwam op een 3-1 voorsprong in sets en leek de triples vanaf dat moment alsmaar beter te raken. Toch was het King die, ondanks een zere rug, een beslissende set uit het vuur wist te slepen - mede geholpen door gemiste matchdarts van Smith. Die herhaalde dat in de laatste set nog eens, maar dit keer kon hij onder meer door het niet finishen van King alsnog de wedstrijd beslissen: 4-3.

Michael Smith - Mervyn King (Bron: PDC)
Michael Smith - Mervyn King (Bron: PDC)

White had even daarvoor al afgerekend met Clayton. Het werd nooit een echt spannende partij en het duurde niet al te lang voor White de eerste drie sets met 3-1 gewonnen had. Clayton kon daarna nog wel één set iets terugdoen, maar met dubbel 20 maakte White de partij af: 4-1.

Ian White - Jonny Clayton (Bron: PDC)
Ian White - Jonny Clayton (Bron: PDC)