Eric vertrekt bij 'Met het oog op morgen'

Eric Corton verlaat 'NOS Met het oog op morgen'. De ambities van de presentator, die bijna twee jaar lang elke dinsdagavond te horen was op NPO Radio 1, liggen ergens anders. Eric is op 3 januari voor het laatst te horen in 'Met het oog op morgen'.

Het NOS-programma was Erics eerste presentatieklus op NPO Radio 1. Voordien was hij jarenlang te horen op 3FM. "Beginnen bij een prachtig programma met zo'n lange geschiedenis als het Oog was heel bijzonder. Ik heb me erin gestort", reageert Eric. "Alleen ben ik de afgelopen tijd tot de conclusie gekomen dat mijn ambities ergens anders liggen."

De presentator vindt blijven "geen recht doen aan de bijzondere radioplek die het Oog biedt" en dus stapt hij op. "Daarnaast is een aantal bijzondere projecten op mijn pad gekomen die mijn dinsdagavonden in beslag zullen nemen. Projecten waar ik naar uitkijk en waarmee ik mijn toekomst wil vullen."

Eigen kleur
Redactiechef Marion van de Wouw heeft begrip voor Erics beweegredenen, maar betreurt zijn vertrek. "Hij is een radioman met een prachtige stem, uit een heel andere hoek, die een uitzending kan dragen en een eigen kleur kan geven."

NOS gaat op zoek naar 'een waardige opvolger'. Tot die gevonden is, nemen vaste invallers op dinsdagavond plaats achter de microfoon. Vanaf maart is Wilfred de Jong, die nu nog elke vrijdag afsluit op NPO Radio 1, op dinsdag te horen.

Eric vertrekt bij 'Met het oog op morgen'
Eric vertrekt bij 'Met het oog op morgen' (Foto: BuzzE)