Amsterdam ArenA krijgt stoeltjes in Ajax-kleuren

Ajax heeft in samenwerking met de Amsterdam ArenA besloten dat de stoelen van het onderkomen worden vervangen. Hiermee krijgt het stadion een geheel nieuw interieur.

Op de officiële website maakt Ajax bekend dat in de winterstop een "mega-project" wordt gestart: het vervangen van de stadionstoelen. De verwachting is dat in januari 2018 alle stoelen zijn vervangen. Dit project zal in etappes worden uitgevoerd en de eerste 4091 stoelen zijn in de winterstop aan de beurt.

Algemeen directeur Edwin van der Sar is enthousiast over het project. "Wij vinden het uiteindelijke ontwerp erg goed geworden. De manier waarop de letters Ajax in de tribunes zijn verwerkt doet meteen aan De Meer denken. Daar heb ik mooie herinneringen aan en dat geldt niet alleen voor mij maar voor heel veel Ajacieden. In de loop der jaren is de Amsterdam ArenA steeds meer een Ajax-stadion geworden."

Ook stadiondirecteur Henk Markerink is blij met de vernieuwing. "De Amsterdam ArenA bestaat nu 20 jaar en heeft altijd bekend gestaan om haar innovaties, duurzaamheid en kwaliteit. Het stadion ondergaat de komende jaren een metamorfose, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Het vervangen van de stoelen is een hele zichtbare component van deze vernieuwing."

Het is verder de bedoeling dat de oude stoelen beschikbaar komen voor seizoen- en certificaathouders en anders worden hergebruikt. Het exacte plan hiervan volgt later, meldt de club.