Openhartige Eboué: "Ik dacht aan zelfmoord"

Emmanuel Eboué speelde meer dan 130 wedstrijden in de Premier League, maar de Ivoriaan is nu geschorst en hij heeft het ontzettend moeilijk. Zijn familie houdt hem op de been.

Eboué droeg enkele jaren het shirt van Arsenal, waarna hij via een avontuur bij Galatasaray bij Sunderland terechtkwam. Voor die club kwam hij echter nooit in actie. De 33-jarige rechtsback werd in maart voor een jaar geschorst door de FIFA, omdat hij weigerde zijn voormalige zaakwaarnemer te betalen.

Die schorsing heeft het leven van de Afrikaan flink beïnvloed. "Er was een dag waarop ik zelfmoord wilde plegen, maar door mijn gezin bleef ik sterk. Ik moet aan ze blijven denken. Maar ik ben bang voor wat ik mezelf had aangedaan als ik alleen zou zijn geweest", vertelt Eboué aan The Telegraph.

Op sommige dagen sluit de verdediger zichzelf op in zijn slaapkamer. "Eén of twee dagen in die kamer. Alleen. Ik sluit de deur en ik denk alleen maar na. Ik besteed veel tijd aan het lezen van de Bijbel." Zijn zoon speelt in de jeugd van Arsenal. Als hij komt kijken, vragen de mensen waarom hij niet meer voetbalt. "Dus dan moet ik de situatie uitleggen en daar word ik alleen maar depressiever van. Mensen die mij kennen, kunnen aan mijn gezicht zien dat ik niet gelukkig ben. Ik zit op het laagste punt in mijn carrière."