Winnaar Expeditie Robinson bekend

RTL XL heeft behoorlijk geblunderd door de video met daarin de ontknoping voortijdig online te zetten. Hierdoor is de winnaar dus al bekend. Inmiddels is het filmpje weer offline gehaald, maar stiekem weten wij de uitslag dus al. Aangezien we niet al te flauw willen doen, vind je een screenshot van het ontknopingsfilmpje onder deze link!

Over een kleine tien minuten zullen we de winnaar officieel bekend maken  

Update 22.40 uur: 
Het duurde iets langer voor de uitslag officieel bekend werd. Maar hier komt hij dan! 

Boerin Bertie Steur is de winnaar van Expeditie Robinson 2016. In een spannende finaleproef toonde zij zich de beste Robinson. Ze versloeg rapper Dio en voormalig wielrenner Thomas Dekker in de laatste aflevering van het RTL5-programma. De uitzending werd afgelopen maandag al opgenomen in Amsterdam.

De lange finaleproef bestond uit zes onderdelen. De kandidaat die als laatste het lastige derde onderdeel voltooide, viel af. Dat was Thomas Dekker. Dio lag daarvoor lange tijd op kop, maar na de derde opdracht pakte Bertie de leiding in de finale. Bij de afsluitende opdracht raakte ze als eerste de drie doelwitten bij het kokosnoot schieten.

"Dit voelt te gek natuurlijk", zei een enthousiaste Bertie na het zien van de ontknoping. "Ik heb mijn eigen ding gedaan. Het is ongelofelijk dat ik zo ver ben gekomen. Ik had het nooit verzonnen dat ik het zou redden." De boerin werd als eerste deelnemer weggestemd, maar wist te overleven op afvallerseiland en knokte zich zo naar de winst.