Achttien nieuwe natuurgebieden in Street View

Achttien Nederlandse natuurgebieden zijn vanaf donderdag via Google Street View te bezoeken. Het gaat om gebieden van Natuurmonumenten die door vrijwilligers met een speciale rugzak met een 360 gradencamera werden doorkruist. De "nieuwe" gebieden volgen op het eiland Griend dat vorig jaar al aan Street View werd toegevoegd.

In die rugzak zit een camera met vijftien lenzen. Die maken elke twee seconden een foto die door software van Google tot een 360 gradenbeeld worden gecombineerd. De rugzak met camera weegt ruim twintig kilo.

De achttien gebieden liggen door het hele land. Het gaat om Schiermonnikoog in Friesland, Tiengemeten in Zuid-Holland, Fort Waver-Amstel en de 's-Gravelandse Buitenplaatsen in Noord-Holland, Landgoed Eerde, Nationaal Park Weerribben-Wieden en Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug in Overijssel, Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen in Noord-Brabant, Hackfort en Nationaal Park Veluwezoom in Gelderland, de Limburgse Sint-Pietersberg, Landgoed Haarzuilens en de Utrechste Heuvelrug/Kaapse Bossen in Utrecht, het Flevolandse Waterloopbos, het Drentse Nationaal Park Dwingelerveld en het Dal van de Ruiten Aa en De Onlanden in Groningen.

In tegenstelling tot vogeleiland Griend, waar bezoekers niet welkom zijn, zijn de andere achttien natuurgebieden ook buiten de virtuele wereld te bezoeken. Natuurmonumenten roept mensen op om dat ook vooral te blijven doen.

Achttien nieuwe natuurgebieden in Street View
Achttien nieuwe natuurgebieden in Street View (Foto: BuzzT)