Bayern zet Leipzig terug op aarde en is 'Herbstmeister'

Bayern München heeft zich verzekerd van de 'herfsttitel' in de Bundesliga na een overwinning op naaste achtervolger RB Leipzig. De bezoekers keken bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, die dicht bij de openingstreffer waren nadat Yussuf Poulsen net niet bij een voorzet van Timo Werner kon. Daarna was het Bayern wat de klok sloeg en die hard liet luiden. Aan de linkerkant zorgde Douglas Costa voor gevaar. De vleugelspeler hield onder meer Frank Ribéry en Thomas Müller op de bank en zag doelman Peter Gulasci een voorzet loslaten.

De druk van Bayern werd steeds groter. Na een geblokt schot van Arturo Vidal kwam Bayern in de zeventiende minuut op voorsprong. Robert Lewandoski raakte de paal na een voorzet van Philipp Lahm, waarna Thiago profiteerde van de rebound, 1-0. Een minuut later raakte Costa de paal.

Leipzig was toch niet genoeg gewaarschuwd, want na een speldenprik in de vorm van een voor Manuel Neuer eenvoudig te pakken schot van Diego Demme, was het al snel weer raak voor de thuisploeg. Nadat Naby Keita balverlies leed, passte Thiago op Xabi Alonso, die de lange hoek achter Gulasci vond voor de 2-0.

Willi Orban kopte nog een corner op goal, maar kort daarna was de wedstrijd gespeeld. Emil Forsberg kreeg rood na een vieze schop op de achillespees van Lahm en op slag van rust kreeg Bayern een penalty na een botsing tussen Gulasci en Costa. Lewandowski schoot onberispelijk raak, 3-0.

In de tweede helft was de spanning volledig verdwenen. Bayern hoefde niet meer en Leipzig liet het wel na om zich in ondertal naar de slachtbank te laten brengen. Lewandowski kreeg twee uitstekende mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar die liet de Poolse spits liggen. De 3-0 zege was echter meer dan genoeg voor Bayern om zich tot Herbstmeister te mogen kronen.