Kvitova half jaar uit roulatie door steekwond bij inbraak

Tennisster Petra Kvitova zal vermoedelijk maar liefst een half jaar aan de kant moeten blijven. Bij het appartement van de Tsjechische in Prostejov werd dinsdagochtend ingebroken door iemand met een mes. De inbreker viel haar aan en Kvitova verdedigde zich, maar daarbij raakte ze flink gewond aan haar linkerhand - haar 'tennishand'.

Dinsdag is Kvitova al aan haar hand geopereerd. Na die vier uur durende operatie kan ze de komende maanden maar weinig druk op haar hand zetten en dus zit tennissen er even niet in. "Gezien de omvang van de schade verliep de operatie heel goed. In alle vijf de vingers moesten pezen hersteld worden en ook twee zenuwen waren beschadigd", sprak de woordvoerder van Kvitova. "Petra zal zes tot acht weken in het gips moeten en pas over drie maanden zal ze de hand weer kunnen belasten." 

Na die tijd zal het nog zo'n drie maanden duren voor Kvitova weer serieus kan gaan tennissen. Over iets meer dan zeven maanden, op 3 juli, gaat Wimbledon van start. Kvitova won het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld in 2011 en 2014 en zal hopen dat ze dan weer van de partij kan zijn.