Skicrossfinale beslist met drievoudige fotofinish, 'De Snor' wint

Het skicrossen staat op het moment vooral in het teken van het zware ongeval van de Zweedse wereldtopper Anna Holmlund, die in coma ligt. Toch gaan de World Cup-wedstrijden 'gewoon' door in het Italiaanse Innichen.

Woensdag stond daar de eerste wedstrijd op het programma en vooral bij de dames werd het een waar spektakelstuk. Het Canadese duo Marielle Thompson en Georgia Simmerling stonden in de finale, samen met Fanny Smith uit Zwitserland en de Duitse Heidi Zacher. Smith maakte een fout bij de eerste sprong en kon het tempo niet meer volgen, maar de rest bleef erg dicht bij elkaar. Uiteindelijk was een fotofinish tussen de drie nodig om de volgorde te bepalen. Zacher versloeg het Canadese duo verrassend, waarbij World Cup-leidster Thompson tweede werd, voor Simmerling.

De mooie vrouwenfinale (Bron: YouTube)

Bij de mannen ging de winst naar de ervaren Sloveen Filip Flisar, vooral bekend vanwege zijn schitterende of aartslelijke snor - afhankelijk van je smaak. Hij domineerde de finale vanaf het begin en zag de Duitser Tim Hronek tweede worden. Alex Fiva uit Zwitserland troefde de Fransman Jean-Frederic Chapuis af in de strijd voor plek drie. 

Filip Flisar herkennen is hier geen moeilijke opgave (Foto: Getty)