FOK! Wat een weer: Donkere dagen voor kerst

Hartelijk welkom! Het zijn de donkere dagen voor kerst. Gisteren was het op veel plaatsen wederom een grijze bedoeling. Behalve in het zuidoosten. Daar scheen de zon nog enige tijd aan de voorzijde van een zwak golvende storing net ten westen van ons. De regen bleef overdag nog wel beperkt tot wat plaatselijk gemiezer. Er stond ook een onaangename wind uit het zuid-zuidwesten. Tegen de avond begon het dan wat harder te regenen. Plaatselijk viel 5 tot 10 millimeter.

Vandaag blijft dat front nog even treuzelen boven Brabant, Gelderland en Limburg. Daar kunnen dan nog wat regendruppels vallen, maar nu zal dat niet veel meer zijn. Elders is het dan al op de meeste plaatsen droog. De zon heeft het wel enigszins moeilijk vandaag. Toch sluit ik enkele opklaringen zeker niet uit. Dit vooral in de noordwestelijke helft van het land. Overigens kon het daar vannacht al zijn opgeklaard. Als dat gebeurd is zijn daar meteen ook weer mistbanken ontstaan. Deze lossen nu wat sneller op dan eerder deze week.  Bij dit alles is het ongeveer 7 graden en er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Kerst 2016 lijkt zeer winderig en nat te gaan verlopen. Zeker op 1e kerstdag lijkt dat het geval te zijn.

Prettige dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:49
Zon onder: 16:29
Zonkracht: 1 / 1
 
In de duinen. (Foto: Leonard van Broekhoven)
Mijn goeie vriend Leonard loopt regelmatig hard in de duinen. Hij zag daar afgelopen dinsdag de mist hangen, terwijl Haarlem in de zon lag. (foto: Leonard)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
69 Keizer Vitellius wordt in Rome gevangen genomen en bij 'De Trap der Zuchten' doodgemarteld.
1770 Het IJzerkoekenoproer in Coevorden.
1849 De executie van Fjodor Dostojevski wordt op het laatste moment afgeblazen.
1990 Lech Walesa is de nieuwe president van Polen
2014 De Britse zanger Joe Cocker overlijdt.