'Spoor verdachte aanslag voert naar Kleef'

In de zoektocht naar de dader van de aanslag in Berlijn zou een spoor naar Kleef voeren, net over de grens bij Nijmegen. Dat meldde de omroep WDR woensdag. Persbureau DPA berichtte ongeveer tegelijkertijd dat in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar Kleef bij hoort, "onmiddellijke maatregelen" worden genomen.

De Duitse politie zou een Tunesiër op het spoor zijn. Een document van deze man, die volgens Der Spiegel Anis A. heet, werd gevonden in de cabine van de truck die maandagavond door de mensenmenigte reed, met twaalf doden tot gevolg. A. zou zich ook van twee andere namen bedienen.

Het document dat in de vrachtwagen lag, zou volgens diverse media door de autoriteiten in Kleef (Kleve) zijn uitgegeven.

Verwarring
Over de leeftijd van de man die wordt gezocht bestaat ook nog verwarring, vermoedelijk doordat hij aliassen gebruikt. Volgens Der Spiegel is hij geboren in 1992, maar een terrorismedeskundige van omroep ARD had het over 1995. De regionale Allgemeine Zeitung in Mainz noemde een andere naam die hij gebruikte: Ahmed A.

De verdachte zou volgens de Rheinische Post contacten hebben in een "verblijf in het noorden van het Landkreis Kleef". Hij zou zich hebben ingelaten met salafisten, aanhangers van een fundamentalistische stroming binnen de islam.

Diverse media toonden gedeeltelijk gecensureerde foto's van de man.

'Spoor verdachte aanslag voert naar Kleef'
'Spoor verdachte aanslag voert naar Kleef' (Foto: ANP)