WK Darts: Whitlock sluit sterk optreden af met finishes van 170 en 158

Dag zes van het wereldkampioenschap van de PDC. De avond staat voor Nederland in het teken van de wedstrijden van Christian Kist en Raymond van Barneveld. Kist treedt aan tegen Brendan Dolan en Barney mag het opnemen tegen Robbie Green. 

Boris Koltsov 1-2 Dragutin Horvat (voorronde)

Beide heren mochten aan het WK deelnemen door respectievelijk het Euraziatisch en Duits kwalificatietoernooi te winnen. Koltsov opende de avond met een break en kwam vervolgens met een 97-finish. Hij pakte de eerste set met 3-1 door 84 uit te gooien. Horvat kwam in de tweede set beter in zijn spel en trok de stand met dezelfde cijfers gelijk.

In de beslissende set faalde Horvat op zijn dubbels en kon Koltsov op 2-0 komen. Horvat hield vervolgens zijn leg met een 78-finish en trok er een beslissende leg uit door 101 uit te gooien. Terwijl Koltsov op 60 stond wist Horvat 59 uit te gooien en trok de partij toch naar zich toe. De Duitser  treft later vanavond Simon Whitlock. 

Uitslag Koltsov - Horvat (Bron: PDC)
Uitslag Koltsov - Horvat (Bron: PDC)

Brendan Dolan (23) 3-1 Christian Kist
Christian Kist is er niet in geslaagd om de volgende ronde te halen van het WK. Hij verloor met 3-1. Lees hier verder.

Raymond van Barneveld (12) v Robbie Green

Barney haalde eenvoudig de tweede ronde. Hij won met 3-0. Lees hier verder. 

Simon Whitlock (17) 3-0 Dragutin Horvat

Simon Whitlock gaf een bijna perfect optreden weg tegen Dragutin Horvat. De Duitser kon maar één leg pakken tegen The Wizard. Whitlock sloot zijn partij af met een 170 en 158-finish en won met 3-0. Met 60% op de dubbels en een gemiddelde van bijna 99 was het een zeer goede openingsronde van Whitlock. 

Uitslag Whitlock - Horvath (Bron: PDC)
Uitslag Whitlock - Horvath (Bron: PDC)