FOK! Wat een weer: bewolkt en regen

Goedemorgen!

Gisteren zat het noorden de hele dag in de mist, in het midden was het bewolkt, terwijl in de zuidelijke helft van het land de zon scheen. De mist en bewolking is de afgelopen avond noordwaarts getrokken. In de nacht is de temperatuur gezakt tot zo'n 0 tot -3 graden.

Vandaag krijgen we wederom te maken met bewolking die vanuit het westen dikker wordt. In de loop van de middag bereikt een gebied met regen het westen en noordwesten wat zich later over het hele land uitbreidt. Later in de avond wordt het vanuit het noordwesten weer droog. Het is fris met temperaturen van +3 graden in het noordoosten tot +6 graden in het zuidoosten en aan zee. De wind komt uit het zuiden en is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig.

De komende dagen wordt het zacht en wisselvallig met van tijd tot tijd regen en vooral in het weekend veel wind.

Ik wens jullie desondanks een leuke dag.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:46
Zon onder: 16:30
Zonkracht: 1 / 1
 
Mist bij DJMO in Alkmaar (Foto: DJMO)
Mist bij DJMO in Alkmaar (Foto: DJMO)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1906 De Nederlandse marine neemt haar eerste onderzeeboot in dienst: Hr. Ms. O 1.
1913 In de New York World verschijnt de eerste kruiswoordpuzzel. Hij is bedacht door Arthur Wynne.
1968 De Apollo 8 wordt gelanceerd, het eerste bemande ruimtevaartuig dat rond de maan zal cirkelen.
1988 270 mensen komen om als een vliegtuig tijdens Pan Am vlucht 103 explodeert en neerstort op Lockerbie (Schotland). De aanslag leidt tot een jarenlange boycot van Libië.
1992 Op het vliegveld van Faro (Portugal) stort een DC-10 van Martinair afkomstig van Schiphol neer. Bij deze vliegramp komen 56 mensen om het leven.
2016 Begin van de winter en eerste dag van het Joelfeest