Andries Knevel begint aan tweede leven

Andries Knevel heeft het gevoel dat hij aan een tweede leven is begonnen nu de EO-presentator langzaam herstellende is van een ernstige longontsteking die het gevolg was van een legionellabesmetting. Hij is dan ook enorm dankbaar dat hij het overleefd heeft, zegt Andries op de website van de omroep.

"Het geeft mij steeds diepere gevoelens van dankbaarheid. Ook richting al die mensen - duizenden - die voor me gebeden hebben", aldus Andries. "Ik voelde me erdoor gedragen. Toen schrijver Philip Yancey een ongeluk kreeg en bijna overleed, dacht hij: nu begint het tweede deel van mijn leven. Wat ga ik ermee doen? Dat gevoel heb ik ook. Drie kritieke momenten overleefd. Wat betekent dit voor de rest van mijn leven? Ik weet het nog niet."

Andries krabbelt langzaam op, vertelt hij. De presentator loopt nog langzaam, is elf kilo afgevallen en moet voorlopig nog rustig aan doen. "Ik merk voortdurend dat mijn longen voor een groot deel nog niet werken", aldus Andries. "Ik ben dankbaar dat ik weer thuis ben, na 21 dagen op de intensive care vanwege een dubbele longontsteking, gevolgd door een week op de longafdeling. Ik realiseer me - meer en meer - hoe ernstig het is geweest. Maar ik kan het navertellen. Hier zit een dankbaar mens."

Andries Knevel begint aan tweede leven
Andries Knevel begint aan tweede leven (Foto: BuzzE)