De Bruyne: "België stond niet volledig achter ons op EK"

Dat het EK voetbal afgelopen zomer teleurstellend voor de Belgen verliep kwam volgens international Kevin de Bruyne niet alleen door het mindere spel van de Rode Duivels maar hij miste ook de de eensgezinde steun van het land. "Ik zou denken dat je je als land opstelt, dat iedereen er achter gaat staan. Maar ik had misschien wel wat het omgekeerde gevoel", vertelde De Bruyne aan Sport/Voetbalmagazine.

Na een prima WK en een goede kwalificatiereeks voor het EK waren de verwachtingen hoog gespannen in aanloop naar de Europese titelstrijd, toch kwam het er op het eindtoernooi in Frankrijk niet uit. België werd al in de kwartfinale uitgeschakeld door Wales.

"Er was iets dat ontbrak. Overal. In de ploeg, ook in het land", aldus de Rode Duivel, zo lezen we op sportwereld.be. "Vanaf het begin, de eerste voorbereidingswedstrijd. Dat gevoel had ik. Iedereen zei: het gaat niet lukken, dat werkt niet."

"Ik vond: waarom zo negatief?! Ik snapte het niet. Dat het soms minder was in de voorbereidingswedstrijden, oké, oefenwedstrijden kunnen zo weleens zijn, dat weet iedereen. Ik zou denken dat je je als land opstelt, dat iedereen er gaat achter staan. Maar ik had misschien wel wat het omgekeerde gevoel." Zo legde De Bruyne zijn gevoel uit.

De speler van Manchester City zou graag weten waar die ommezwaai in de sfeer door kwam. "Zodat we het de volgende keer wél goed doen. In een seizoen heb je dat soms ook, een flow. Tijdens de kwalificatiecampagne hadden we dat, zeker in de aanloop naar Brazilië. Deze zomer niet. Wales en Portugal hadden dat wel, die zaten er volledig in, en wanneer dat gebeurt, geraak je er ook weer zeer moeilijk uit. Een toernooi is kort. Je moet dat beetje magie op dat moment hebben."

De Bruyne: "België stond niet volledig achter ons op EK" (Pro Shots / Action Images)
De Bruyne: "België stond niet volledig achter ons op EK" (Pro Shots / Action Images)