Karsdorp verklaart succes: "We kunnen de knop snel omzetten"

Feyenoord gaat als koploper van de Eredivisie het nieuw jaar in. Rick Karsdorp verklapt het geheim achter het Rotterdamse succes.

"Het is vooral erg gezellig", zegt de rechtsback in gesprek met Metro. "Als er getraind moet worden, is iedereen heel erg geconcentreerd. Maar als we terug naar de kleedkamer gaan, wordt er gelijk weer veel gelachen. Dat maakt deze groep zo leuk. Veel jongens gaan ook naast het voetbal met elkaar om."

Een ander facet van het Feyenoord-succes is dat de selectiespelers zich niet zo snel meer gek laten maken. "We kunnen de knop snel omzetten. Op een gegeven moment verloren we de uitwedstrijd van Go Ahead Eagles, maar een week later wonnen we met 3-0 van PEC Zwolle."

"Na de uitschakeling tegen Fenerbahçe pakten we de draad ook weer snel op door met 4-0 bij AZ te winnen", somt Karsdorp op. "We hebben dit seizoen nog niet met heel veel teleurstellingen te maken gehad. Maar als ze er waren, zorgden we ervoor dat ze direct weer verdwenen. Vorig seizoen verloren we zeven competitieduels op rij, dat zie ik nu niet gebeuren", besluit Karsdorp.