Deugnieuws: Bevoorrechte Linda schaamt zich soms

Linda de Mol heeft soms moeite met het idee dat er mensen zijn die bijna niet rond kunnen komen. "Ik schaam me wel eens voor het feit dat ik veel geld heb", zegt de presentatrice dinsdag in het AD.

"Het maakt zó uit waar je wiegje staat", vervolgt Linda. "Dat mijn kinderen opgroeien in weelde betekent dat ze een enorm sociaal netwerk hebben, hun talen spreken, veel van de wereld gezien hebben en dat ze elke opleiding kunnen volgen. Ze hebben zo'n streep voor op kinderen die opgroeien in een sociale achterstandswijk waar ze zes weken lang rond het huis hangen in de zomer omdat zelfs picknicken of een opblaasbadje te duur is."

De RTL-coryfee draagt daarom met haar eigen LINDA.Foundation een steentje bij om arme gezinnen toch een fijne kerst te bezorgen. "Ik kan de armoede niet oplossen, maar ik kan wel voor een zo groot mogelijke groep even een klein lichtpuntje zijn in die loodzware last van de armoede", zegt ze.

Substantieel
Linda betaalt zelf de kosten die de stichting maakt, zodat donaties rechtstreeks naar hulpbehoevenden kunnen. Om hoeveel geld het gaat, wil ze niet zeggen. "Het is een substantieel bedrag, een flink deel van wat ik verdien - zonder bedragen te willen noemen. Ik reserveer ook een bedrag voor later, voor als ik niet meer zo veel werk en er niet zo veel meer in kan stoppen."

De presentatrice hoopt ook dat haar kinderen het stokje van haar overnemen als ze er zelf niet meer is. Daarom betrekt ze Julian en Noa nu al bij de stichting. "Ik vind het heel belangrijk dat ze zich bewust zijn van hun bevoorrechte situatie."

Bevoorrechte Linda schaamt zich soms
Bevoorrechte Linda schaamt zich soms (Foto: BuzzE)