Amerikaanse skiesters en skiërs uit de kleren in de sneeuw

Het leven van een alpineskiër in het nationale team van de Verenigde Staten zit financieel niet al te verkeerd in elkaar: de kosten worden grotendeels betaald en aan de sponsorcontracten houden de Lindsey Vonn's van deze wereld genoeg over.

Er zijn echter ook skiërs die net onder dat niveau zitten en die er alles aan doen om in het nationale team te komen. Voor hen zijn de Amerikanen een actie gestart: Under the Suit. Skiërs en skiesters uit de nationale teams zijn samen met wat skiërs uit het niveau daaronder uit de kleren gegaan voor een heuse naaktkalender.

Voor zover bekend doet Linsey Vonn helaas niet mee, maar van onder meer Jacqueline Wiles, Breezy Johnson en Alice McKennis - echte snelheidsspecialisten - zijn wel foto's gemaakt. Ook reuzenslalomtopper Ted Ligety en olympisch medaillewinnaar Andrew Weibrecht lieten de boel even goed doorluchten in de ijzige kou. "Af en toe moet je de boel even lekker naar buiten laten hangen voor een goed doel", schreef Weibrecht op Instagram

Een heel seizoen naar de competities reizen, materiaal betalen, trainers betalen en noem het maar op kost grofweg tussen de 15.000 en 35.000 dollar voor een atleet onder het topniveau. Met de kalenders hopen ze zo'n vierduizend dollar per skiër op te halen.