Haandrikman weer in race om Gouden RadioRing

Bert Haandrikman maakt met zijn radioprogramma Helemaal Haandrikman voor de derde keer kans op een Gouden Radioring. Dat is de publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar. De radiopresentator kreeg maandagavond in zijn eigen uitzending te horen dat zijn Radio 2-programma opnieuw genomineerd is voor de Gouden RadioRing. Haandrikman behoorde in 2013 en 2015 ook al tot de kanshebbers.

"Voor de derde keer genomineerd, ik weet niet wat me overkomt", zei Bert. "Het overrompelt me. Het doet me heel goed. Ik voel me omringd en omarmd door het publiek", vervolgde de radiopresentator. De derde nominatie komt nog net op tijd. Op 22 december is de laatste uitzending van het dagelijkse radioprogramma Helemaal Haandrikman, als gevolg van de vernieuwde programmering van NPO Radio 2. Haandrikman verhuist na de jaarwisseling naar het weekend.Dat jullie lieve luisteraars allemaal op me hebben gestemd, is hartverwarmend. Dankzij jullie heb ik de nominatie op zak. Daar ben ik heel trots op. Volgende week is de laatste uitzending. Het zou mooi zijn als we er met een 'bang' uit kunnen gaan."

Strijd
In 2013 en 2015 won Bert Haandrikman de Zilveren RadioSter, de prijs voor beste radioman. Ook dit jaar maakt hij weer kans op een ster. Bert, die voor de vierde keer genomineerd is voor een ster, neemt het in de strijd om de Zilveren RadioSter Man op tegen zijn Radio 2-collega's Gerard Ekdom en Rob Stenders.

De Zilveren Radiosterren en de Gouden RadioRing worden uitgereikt tijdens de elfde editie van het RadioGala, dat op donderdag 19 januari plaatsvindt. Dan worden ook de Marconi Awards, de vakjuryprijzen, uitgereikt.

Haandrikman weer in race om Gouden RadioRing
Haandrikman weer in race om Gouden RadioRing (Foto: BuzzE)